Beste CIO – Heeft u het ook zo druk?

De vraag naar meer inzicht in data en analyses was nog nooit zo groot. Dat er steeds sneller beslissingen moeten genomen worden, daar kunnen we niet om heen. Wat u nodig heeft, zijn adequate middelen om de juiste inzichten te verwerven en om strategische beslissingen te kunnen faciliteren. Zodat uw bedrijf haar competitief voordeel blijft behouden.

Er is vandaag veel data voor rapportage voorhanden, altijd en overal. Deze data is afkomstig uit vele verschillende bronnen, of wordt gegenereerd door allerlei ‘smart devices’ (IoT). Al die data moet verzameld en vervolgens gestructureerd terug beschikbaar gemaakt worden. Het is een hele uitdaging voor iedere CIO om die analyses op een veilige, gemakkelijke en toegankelijke manier aan te bieden. En dan liefst nog op alle mogelijke manieren: Laptop, tablet, smartphone (BYOD).

Voeg hierbij de hype rond ‘digital transformation’ en u begrijpt dat uw bedrijf naar uw afdeling kijkt om hierop een innovatief antwoord te bieden.

De business verwacht veel van IT!

De eisen zijn hoog. Men moet snel en veel data kunnen analyseren, liefst in de vorm van visueel aantrekkelijke rapporten.  Ze zijn nu eenmaal het gebruiksgemak van Facebook en Google gewoon en ze trekken die verwachting door naar de werkvloer.

Wat met de standaardrapporten?  Deze zijn niet meer voldoende. Gebruikers willen een dashboard dat niet alleen focust op ‘wat’ er gebeurt, maar ook op het ‘waarom’. En ze willen het nu: er is geen tijd om weken te wachten op een nieuw rapport. Time is money. Bovendien moet informatie op vele manieren beschikbaar gemaakt kunnen worden: via e-mail, via pdf, geïntegreerd in sharepoint, via dashboards, via push-berichten, …

Kansen en voordelen voor IT

Deze pittige uitdaging heeft gelukkig vaak ook een positief gevolg. Nu de vraag naar uitgebreide analyses en dashboards zo groot is geworden, is de kans reëel dat er budget kan worden vrijgemaakt voor innovatie op dit gebied. De aankoop van een goede, nieuwe tool is absoluut het overwegen waard.

Verder is dit een uitgelezen kans om de gebruikers meer verantwoordelijkheid te geven en ze – middels een self-service BI platform – meer toegang te geven tot analyses. Snel, flexibel en autonoom. Zo kunnen ze zelf rapporten aanpassen, dieper inzomen op onmiddellijke vragen en echt onderzoek verrichten. Daardoor krijgt uw team meer ruimte om zich bezig te houden met hun kerntaken, zoals digital transformation. Een win-win voor iedereen.

Self-service BI platform

Self-service BI is een krachtig concept voor business gebruikers. Een laagdrempelig en aanpasbaar medium om als eindgebruiker zelfstandig efficiënte analyses te kunnen maken, en deze te kunnen delen met derden.

En dit komt ook de IT-afdeling ten goede. Er kan gefocust worden op de kerntaken in plaats van tijd te moeten spenderen aan het aanpassen of maken van een zoveelste rapportje. Een droomtool voor elke CIO en een stap voor op de concurrent

De juiste informatie, wanneer u ze nodig hebt, rechtstreeks van de bron. Self-service BI.

Meer weten over Self-Service BI?

Bekijk dan deze nuttige informatie:

In deze onafhankelijke BARC studie kan u meer te weten komen over de sterktes van Qlik Sense als Self-Service BI-tool versus andere aanbieders.

Download hier