Credon en vzw ArmenTeKort samen in strijd tegen kansarmoede

 

blog

‘Een positieve sfeer creëert een spiraal van goesting die alsmaar versterkend werkt.’ Als Sales Manager bij het IT-bedrijf Credon draagt Tom Vandoorne dagelijks deze missie uit. Maar hij gebruikt deze woorden ook bij vzw ArmenTeKort waar hij als buddy gekoppeld wordt aan kansarmen uit onze samenleving. En daar houden de gelijkenissen niet op. Een interview over de snelle, flitsende technologie die de hand reikt aan mensen die het echt nodig hebben.

Credon is binnen de Benelux marktleider in het aanbieden van Qlik Business Intelligence (BI) oplossingen. Het is een jong en dynamisch bedrijf met uitstekende consultants aan boord die garant staan voor een ijzersterke klantenservice. Het is ook een organisatie met het hart op de juiste plaats. Zo startte Tom Vandoorne enkele maanden geleden het traject van buddy bij vzw ArmenTeKort. Deze vzw wil kansarmen – zelf spreken ze van kanszoekenden – helpen om terug het juiste spoor te vinden en zo kansarmoede structureel bestrijden. Tom legt uit wat hem zo aantrekt in dit project.

“Ik leerde vzw ArmenTeKort kennen via een vriendin en was meteen gefascineerd door het verhaal. Het concept om naast de kanszoekende te staan intrigeerde mij. Bovendien sprak de passie van de vzw me erg aan. En dat niet alleen. Ook de schaalbaarheid van het project en het idee om de succesfactor te meten zijn redelijk uniek. Het is echt de bedoeling om kansarmoede structureel te overwinnen. Iedereen heeft het recht om zijn of haar talenten te kunnen en mogen ontwikkelen om zo duurzaam te ‘overleven’ in onze maatschappij. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers, 5.000 in 2023, moet een grootse oplossing mogelijk zijn. Het was dan ook met veel plezier dat ik de opleiding van buddy heb gevolgd.”

 

Spiraal van goesting

Om dit ambitieuze project te doen slagen rekent vzw ArmenTeKort op vele veerkrachtige vrijwilligers. De begeleiding hiervan start met een infosessie waar de visie en missie van de vzw wordt uitgelegd en waar de deelnemers een eerste beeld krijgen van het hoe en het wat van de opleiding, het traject en het meten. De latere opleiding verzamelt een aantal boeiende thema’s die essentieel zijn voor een succesvol buddytraject, waarbij steeds het doel centraal staat om de mensen zelfstandig uit de kansarmoede te laten klimmen. Vele van deze aangereikte thema’s zijn bovendien ook nuttig in het dagelijkse leven.

“De opleiding van buddy bestaat enerzijds uit een e-learningplatform waar je alle nodige theoretische kennis opdoet die relevant is om je rol als buddy optimaal in te vullen. Daarnaast volg je ook 10 sessies van een halve dag om die vaardigheden verder te oefenen. Op het einde mag je jezelf ‘practioner in empowerment’ noemen. En inderdaad, deze vaardigheden komen dagelijks van pas. Ook in het bedrijfsleven. Zo ligt de focus van het traject op het motiveren van de mensen, niet op het beoordelen. Als manager wil je dat je mensen met de glimlach komen werken. Dat ze hun job graag doen, dat ze gemotiveerd worden. Die positieve werksfeer zorgt voor een spiraal van goesting die zichzelf steeds versterkt.”

Credon doneert geen rechtstreekse financiële steun, maar biedt ArmenTeKort een pakket Qlik oplossingen aan. Fondsenwerving is ook niet het eerste doel van de vzw. Wel wil het meten en begrijpen wat binnen hun concept werkt en wat niet. ArmenTeKort is gestart in Antwerpen als proefproject, wordt momenteel uitgerold in Geel en zit in de startblokken in Mechelen. De tools van Credon helpen in eerste instantie vooral om het resultaat te meten, ook te volgen op de website trouwens, maar helpen ook bij het matchen en het opvolgen van de duo’s. De kernwaarden van Credon en de vzw liggen opmerkelijk kort bij elkaar. ‘Dat klopt. Binnen Credon vatten we dit samen als WOPT. Wow zijn, Ondernemerschap, Passie, Plezier, Professionalisme en Transparantie. Deze zaken herken ik ook binnen ArmenTeKort. Wow omdat het een schitterend project is. Of omdat ze net dat stapje verder willen gaan. Meer ondernemer als stichter Theo Vaes kan je niet zijn. Hij reisde om te leren en vertaalt nu zijn lessen naar de praktijk. Bovendien vertrekt hij, net als wij bij Credon, van de eigen kracht van de mens. Passie, Plezier en Professionalisme spreken voor zich. Met een gezonde mix van deze drie P’s volgt succes. Altijd. En tenslotte de T van Transparantie. Voor zowel de kansgevenden als de kanszoekenden. Zij moeten duidelijk weten wat het doel is van het project en de te volgen weg. Zo niet is het gedoemd om te mislukken. Bovendien heeft de vzw ook stakeholders die graag op de hoogte blijven van het resultaat. Daarom ook is de meetbaarheid van het project zo belangrijk.’

 

Kettingreactie

Omdat een groot probleem een grote aanpak vergt heeft vzw ArmenTeKort de doelstelling om in 2023 5.000 veerkrachtige mensen te mobiliseren voor hun project. Dit is volgens hen nodig om de kansarmoede in Antwerpen structureel en duurzaam op te lossen. Een ambitieuze doelstelling maar volgens Tom Vandoorne perfect haalbaar.

“Waarom niet? Eén van de sterktes van het project is namelijk de schaalbaarheid. ATK plande om eind 2015 50 duo’s te vormen, eind 2018 500  om  in 2023 te groeien tot 5000. De teller staat vandaag op 280!! En waarom zouden de kansarmen van vandaag geen buddy’s van morgen kunnen zijn? Eerst ondersteunt de vzw de buddy’s zodat zij op hun beurt de kanszoekenden kunnen ondersteunen. Totdat ook deze weer zelfstandig genoeg zijn geworden en de rol van buddy overnemen. Zo creëer je een fantastische kettingreactie die geen einde kent. Bovendien helpen onze tools om een goeie match te maken tussen de kanszoekenden en de kansgevenden. Meer kans op succes dus. En als we dan nog kunnen aantonen dat het project echt werkt, zullen er hopelijk steeds meer mensen op de kar springen.”

Het hart van ArmenTeKort klopt alleen dankzij de steun van vele vrijwilligers. ArmenTeKort maakt ‘kansrijken’ warm om de rol van buddy op te nemen via social media, pers, voordrachten maar zeker ook  via de mond-aan-mond reclame. Een rol die Tom graag op zich neemt.

“Het buddy-traject heeft mij veel energie gegeven. En de tijdsinvestering is, in tegenstelling tot wat je zou denken, relatief. Je spreekt ongeveer 1 maal per week af en de opleiding zorgt ervoor dat  iedereen dit kan doen. Je doet leuke activiteiten samen:  in het park gaan wandelen, een terrasje doen, even langsgaan en luisteren. Alleen er al zijn voor iemand heeft veel meer effect dan dat je ooit voor mogelijk houdt. Je staat ervan versteld hoe snel je een vriendschap opbouwt. Door zonder oordeel en op gelijke voet aandachtig aanwezig te zijn investeer je op de meest eenvoudige manier in de eigenwaarde van gekwetste mensen. Dat gevoel doet enorm veel deugd en maakt ook van jezelf een beter mens. Als echtgenoot, als vader, als collega en manager.”