Oprichters van Credon blikken terug naar de beginjaren en de verwezenlijkingen

blog

“10 jaar geleden verklaarde iedereen ons gek, kijk waar we nu staan.” Het zijn 10 bewogen jaren geweest, maar oprichters Ronny en Kurt kijken vooral voldaan terug. Ze staan graag even stil bij de hoogtepunten van de afgelopen jaren. Ze kijken echter ook vol goesting naar de toekomst. De ondernemers broeden immers alweer op een nieuw plan.

Credon heeft het ondertussen geschopt tot marktleider in de Benelux voor het aanbieden van Qlik Business Intelligence (BI) oplossingen. Kurt en Ronny hebben een ijzersterk team samengesteld, die de onderneming tot een hoger niveau heeft gebracht. De medewerkers staan als één blok achter hen, achter het bedrijf, het product én achter elkaar. De bedrijfsleiders hebben nooit bewust gekozen voor een specifieke leiderschapsstijl, maar toch hebben ze altijd veel aandacht besteed aan het werven van nieuwe mensen.

“In onze business is menselijk kapitaal van cruciaal belang. Je bedrijf is slechts zo goed als je werknemers zijn. Een goede CV is bij ons niet het belangrijkste. Iemand mag dan nog de juiste kwalificaties hebben, als hij/zij niet in het team past en niet de juiste waarden in zich draagt, zullen we deze persoon niet aannemen. Er heerst een enorm gevoel van collegialiteit bij ons op kantoor. Als iemand in de problemen zit, zullen ze steeds voor elkaar in de bres springen. Daarnaast worden de kernwaarden van Credon door iedereen hoog in het vaandel gedragen. De eerste generatie medewerkers dragen deze waarden ondertussen ook zelf uit naar hun nieuwe collega’s. We hebben dat nooit gevraagd of opgelegd, het gebeurde gewoon. Ze zijn echte ambassadeurs geworden van onze kernwaarden en dat is heel mooi om te zien.”, vertelt Ronny.

Niet zo lang geleden schreven Kurt & Ronny hun kernwaarden uit op papier. Dat was voor de ondernemers een belangrijke stap die het teamgevoel tussen de medewerkers alleen nog maar versterkt heeft. Het is volgens hen echter niet alleen van belang voor de werknemers, maar voor iedereen die te maken heeft met de organisatie. Ook klanten en leveranciers hebben er baat bij. “De mensen willen weten waar we naartoe gaan en vooral hoe we daar willen geraken.”, zegt Kurt. Daarnaast is het ook een hulpmiddel. Beslissingen kunnen er steeds aan getoetst worden. Ronny verklaart: “Het is voor onszelf een leidraad. Het zorgt ervoor dat we onze focus niet verliezen en dat we steeds naar datzelfde doel blijven werken.”

Kurt en Ronny blikken ook graag terug naar de begindagen van hun organisatie. Het was zeker niet altijd vanzelfsprekend, maar er was toch één bepaald moment waarop ze wisten dan hun project ging slagen én dat was letterlijk een Kerstcadeau. In 2007 op Kerstdag haalden de twee ondernemers een grote vis binnen. Na 1,5 jaar van onzekerheid deed dit het tij keren en wisten ze dat ze vertrokken waren. Ondertussen hebben ze verschillende grote namen in hun klantenbestand. Ze zijn dan ook dé referentie geworden voor Qlik bij verschillende klanten. Kurt en Ronny vinden vertrouwen erg belangrijk in deze klantenrelaties. “We gaan niet enkel naar onze klanten om te verkopen. We luisteren ook echt naar hun zorgen, waarna we kiezen voor de oplossing die het best aansluit bij hun specifiek probleem.”, vertelt Kurt.

Credon heeft ondertussen een lange weg afgelegd. Eentje met vallen en opstaan, maar er was steeds één constante. De ondernemers vonden altijd steun bij elkaar. Ze vormden een klankbord voor mekaar en ze hadden steeds hetzelfde doel voor ogen. Deze gezamenlijke strijdlust, bracht rust en ruimte voor de onderneming om te kunnen groeien. Dat evenwicht heeft mede het succes van Credon bepaald. Ronny vat het mooi samen: “Vrienden zeggen weleens dat we precies twee keer getrouwd zijn. Ieder met onze eigen vrouw en daarna nog eens met elkaar. Je hebt steeds die spiegel naast je lopen die hetzelfde doel nastreeft en die dezelfde waarden voorop zet. Dat is echt een meerwaarde voor ons bedrijf en voor onszelf.”

Kurt en Ronny hebben geen moment spijt en zouden allebei onmiddellijk opnieuw aan het avontuur beginnen. Op één voorwaarde, dat ze het opnieuw samen doen. Ze blikken dus enorm voldaan terug op hun onderlinge samenwerking, maar ook voor de organisatie zelf zijn er in de voorbije 10 jaar enkele mooie momenten gepasseerd. Kurt & Ronny kiezen beide hun mooiste moment uit.

Ronny: “Voor mij was dat het moment waarop we de award kregen van Banking & Finance. In een conservatieve sector, als kleine speler, opboksen tegen de grote jongens en dan een award in de wacht slepen voor beste ICT-project, uitgereikt door een gerenommeerd magazine, dat was voor mij echt een hoogtepunt. Het heeft ons imago versterkt en daardoor konden we onze reputatie verder uitbouwen.”

Kurt: “Voor mij is dat het feit dat we gegroeid zijn vanuit het niks. Van een startup met twee tot een volwassen en succesvol bedrijf. Een sterk merk dat een nieuwe markt heeft ontwikkeld in de Benelux. Iets van scratch opbouwen tot een organisatie met een sterke reputatie is niet iedereen gegeven. Dat geeft me voldoening.”

Het moment dat ze beseften dat hun bedrijf een succes werd, is voor beiden echter het meest memorabele. Het moment waarop zowel klanten als leveranciers in het project begonnen te geloven. Het moment waarop ze klanten konden overtuigen van hun product, gewoon omdat ze geloofden in hun verhaal, dat is heel bijzonder. Voor de twee werkgevers was dat het mooiste wat ze konden bereiken.

Na dit succesverhaal zijn de twee ondernemers echter nog niet moe. Nog straffer, hun nieuwe project staat al in de startblokken. Ze dragen de waarde van het ondernemerschap beide hoog in het vaandel en dit willen ze doorgeven aan jonge ondernemers door de oprichting van Consello, een zusterbedrijf van Credon. “Jonge mensen hebben vaak een goed idee, maar ze missen iets, noem het financiële alertheid. We kunnen hen helpen met het leggen van de juiste accenten.”, legt Kurt uit. Ze willen advies geven op basis van hun ervaringen. Ze willen mentaal en financieel steunen, zonder operationeel aan de slag te gaan. Als ze dat kunnen realiseren, kunnen ze voldaan terugkijken op hun carrière en zien ze zichzelf gelukkig oud worden.