QlikView versus Qlik Sense

case1

De vergelijking die alles duidelijk maakt! 

U heeft ongetwijfeld al van QlikView en Qlik Sense gehoord. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Kiest u als nieuwe klant beter voor QlikView of toch voor Qlik Sense? En wat moet u doen als bestaande QlikView klant? In deze whitepaper zetten we alles voor u op een rijtje.

Bent u een potentiële nieuwe gebruiker van Qlik? Dan is het heel eenvoudig. U kiest voor de nieuwste technologie en surft mee op de talrijke innovaties die Qlik Sense te bieden heeft. Qlik Sense biedt voldoende mogelijkheden om uw BI-platform naar eigen wens op te zetten.

Bent u een bestaande QlikView klant? Dan moet u wel een afweging maken. Wilt u graag uw dashboards op verschillende schermen – laptops, tablets, smartphones – gebruiken (responsive design)? Heeft u bovendien nood aan webintegratie of storytelling en selfservice? Dan raad ik u aan om over te stappen naar Qlik Sense. Bent u tevreden met de functionaliteiten van QlikView? Dan is er weinig reden om over te schakelen. QlikView blijft namelijk ondersteund en kent nog regelmatig nieuwe releases. Anderzijds is het duidelijk dat QlikView zich aan het einde van haar levenscyclus bevindt. U hoeft geen grote innovaties meer te verwachten.

Als u ervoor kiest om van QlikView over te stappen naar Qlik Sense, maak dan van de gelegenheid gebruik om goed na te denken over het gebruik van het nieuwe platform:

• Hoe het platform inrichten? (Governance)

• Welke taken behoren toe aan welke gebruikersgroepen? (Gebruikers-rollen)

• Hebben we ook gebruikers die geen toegang tot een dashboard nodig hebben, maar voor

wie een e-mail of standaardrapport volstaat? (NPrinting)

• Hoe gaan we de bestaande UI vertalen naar Qlik Sense?

• Kunnen we de ROI uitbreiden door Qlik Sense ook in te zetten in extranet/

webomgevingen? (Mash-up)

Uiteraard vragen de twee tools om een andere aanpak in het gebruik van Business Intelligence.

Download onze volledige whitepaper en krijg inzicht in de mogelijkheden, alsook in de beperkingen van QlikView en Qlik Sense.

 


  • Privacy policy
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


case3