Retail, Distributie en Logistiek

Met behulp van QlikView stemmen we reclame-uitingen doelgericht af op onze doelgroep en zetten we promoties actiegericht in. Hierdoor is het marketingrendement sterk verbeterd en maken we een enorme efficiëntieslag.

Danny Munters, Business Process Architect, Groep AVEVE

Transparantie om tot betere prestaties te komen

De detail- en groothandelssector is nog nooit zo versplinterd geweest als op dit moment.

Documenten

Dit bestand is beveiligd

Dit bestand is beveiligd

 

Van discountwarenhuizen tot gespecialiseerde winkels, buurtwinkels op elke straathoek tot mega e-commercesites, kopers zijn beter geïnformeerd, minder trouw en bijzonder voorzichtig met hun bestedingen.  Organisaties streven naar een evenwicht tussen productaanbod, prijs en service, maar willen toch hun marges beschermen.  Ze streven naar voorraadbeschikbaarheid, maar willen ook de kosten van die voorraad verminderen.  Nu is het belangrijker dan ooit om informatie te optimaliseren om nieuwe manieren te vinden om concurrentievoordeel en stabiliteit in deze onzekere tijden te behalen.

retailipad2

Applicaties

Voor Retail, Distributie en Logistieke klanten hebben we  gespecialiseerde applicaties ontwikkeld waaronder

  • Dashboards die productiviteit per kanaal, locatie en partner inzichtelijk maken
  • Rapporten over de juiste mix van producten en services om de meest winstgevende klantenrelaties duidelijk te maken
  • Bestelling-, productie en leveringsschema’s om deze af te stemmen op de vraag van de consument

 

retailipad1

Real-time antwoorden voor iedereen maar een muisklik weg

Om te overleven in de huidige concurrerende markt, moeten zowel detailhandelaren als groothandelsbedrijven met snelheid en precisie, trends kunnen analyseren en op afwijkingen reageren. Als een beslissing maar een dag vertraagd wordt, kan dat al leiden tot gemiste omzet en uitholling van de marges. Met QlikView krijgen gebruikers selfservicetoegang tot de informatie die ze nodig hebben en wanneer ze dat nodig hebben om zo beslissingen te kunnen nemen om het resultaat te verbeteren.