CFO

De QlikView financiële applicatie wordt door onze controllers dagelijks gebruikt om afwijkingen snel te signaleren. Voorheen moesten we een beroep doen op rapportages uit onze boekhoudsoftware en deze handmatig combineren met rapporten uit Cognos en data uit Excel. Nu beschikken we over één enkele omgeving voor alle benodigde dashboards en analyses. Wij hoeven niet meer te zoeken naar de juiste data in de juiste bronnen voordat we tot analyse over kunnen gaan

Luc de Hoon, Controller bij AVEVE Veevoeding

Meer grip op financiële prestaties

De bedrijfsomstandigheden blijven veranderen en slagvaardigheid is geboden.
QlikView is de ideale oplossing voor CFO’s en financieel directeuren die snel antwoord wensen op dringende vragen over cashflow, winstgevendheid, operationele drivers, resourcetoewijzing en compliance, en niet afhankelijk willen zijn van IT-personeel voor hun dashboards.

Met QlikView bestaan er voor zakelijke gebruikers geen grenzen bij het vinden van antwoorden om te bepalen waar er bedrijfsmiddelen moeten worden ingezet en waar er bezuinigd of geïnvesteerd moet worden om de groei te bevorderen.

Uitgebreide financiële scorecards

QlikView geeft CFO’s de kans om alle financiële gegevens te onderzoeken en complete en grondige analyses te maken en deze snel en visueel attractief weer te geven in interactieve dashboards die men eenvoudig kan aanpassen.

 

thumbnail

Financieel directeuren bij onze klanten maken dagelijks gebruik van financiële dashboards waaronder:

  • cash flow: marges, uitstaand krediet, groei, quick en current ratio’s
  • winstgevendheid: brutowinst, marges of bedrijfs- en nettowinst
  • inkomsten: winstgroei per aandeel en koers/winstverhouding
  • opbrengsten: omzetgroei
  • efficiëntie: omlooptijd van activa en inventaris, onkosten vs omzet
  • effectiviteit: rentabiliteit van totaal en eigen vermogen

 

Strategische rol van de CFO

CFO’s die QlikView gebruiken, vertellen dat hun rol is uitgegroeid van budgetbewaking en financiële rapportage naar bredere verantwoordelijkheden op het gebied van bedrijfsstrategie.  Door de associatieve in-memory analysemogelijkheden van QlikView kunnen ze de besluitvorming baseren op realtime-inzicht in de onderneming.