Data strategy

Jouw gids door het complexe datalandschap

De datastrategie

Samen ontwikkelen we een datastrategie op maat van jouw organisatie. Dat doen we door eerst te denken en dan pas te doen. Het klinkt misschien old school, maar om echt datagedreven te worden is het essentieel om eerst het ABC van je organisatie in kaart te brengen:

  • Jouw strategische bedrijfsdoelstellingen worden onder de loep genomen en we bekijken hoe data daar een bijdrage aan kan leveren.
  • De huidige en de gewenste situatie worden in kaart gebracht.
  • Samen ontwikkelen we een datastrategie en engageren we alle stakeholders.
  • We helpen je om data als een core asset te gaan zien.

Dit doen we met behulp van workshops, interviews en vragenlijsten. Daarna vertalen we de uitkomst hiervan naar een datastrategie, jouw datastrategie.

Technische behoeften

Hoe ziet jouw bestaande data-architectuur eruit en welke architectuur is in de toekomst gewenst?

  • Welke uitdagingen zijn er en welke oplossingen biedt het applicatie-landschap?
  • De bedrijfsbrede architectuur en de afzonderlijke systemen worden geïnventariseerd.
  • We maken een overzicht van alle data integraties, afhankelijkheden en de benodigde performantie.

Onze aanpak

Credon werkt volgens een iteratieve projectbenadering op basis van use cases. Elke use case beschrijft de gewenste functionaliteit, de toegevoegde waarde voor de organisatie en de bijbehorende kosten.

Op basis van een prioriteit per use case stellen we samen een roadmap op. Vervolgens realiseren we de eerste use case, zodat jouw organisatie al snel de eerste resultaten ziet. Zo bouw je stap voor stap aan je eigen dataplatform, datamanagement en analytics oplossingen.

Credon kan de verantwoordelijkheid voor een volledig project op zich nemen, maar kan ook op adviesbasis worden ingezet in bestaande projecten.

Credon_eBook_BecomingDataDriven_cover1

E-book ‘Becoming data-driven’

Veel mensen associëren de term ‘dataplatform’ vooral met technologie, maar het gaat om veel meer. Dit e-book helpt je om een geïntegreerde aanpak te ontwikkelen waarin mensen, processen én technologie gebalanceerd aan bod komen.

Meer weten?

Jo Buyl Business Delivery Manager

Meer weten?

Sarah Gerinckx Services Manager