Data lineage zoals het hoort

De unieke producten van MANTA helpen je organisatie data lineage te implementeren over zowel gestructureerde data als ongestructureerde programmacode. Zodat je precies ziet hoe gegevens vanaf de bron tot aan de eindgebruiker zijn getransformeerd en gebruikt. Credon is Service Partner van MANTA en helpt je om data lineage succesvol toe te passen in jouw organisatie.

Wat is data lineage?

Data lineage (gegevensafstamming) verwijst naar de oorsprong van data en de wijze waarop data door de systemen en processen van een organisatie stroomt. Het biedt je een duidelijke en uitgebreide visualisatie van hoe gegevens vanaf de bron tot aan de eindgebruiker zijn getransformeerd en gebruikt. Bovendien zorgt data lineage ervoor dat alle directe en indirecte afhankelijkheden tussen de verschillende data entiteiten in kaart worden gebracht.

Waarom is data lineage belangrijk?

Data lineage is om een aantal redenen belangrijk, waaronder het waarborgen van de nauwkeurigheid en integriteit van gegevens, het aantonen van naleving van regelgeving en het identificeren en oplossen van fouten of problemen in data pipelines. Door de ‘reis’ van gegevens vanaf de oorsprong tot de eindbestemming te volgen, kan je organisatie een beter begrip krijgen van de context en betekenis van gegevens. Hiermee stijgt ook het vertrouwen in data. Dit kan van groot belang zijn bij het in gebruik nemen van nieuwe applicaties, het uitvoeren van datamigraties of het implementeren van een dataplatform.

Unieke kracht van MANTA

MANTA biedt je een zeer krachtig data lineage platform dat automatische scans uitvoert over je complete data-architectuur om zo tot een volledige visualisatie te komen van alle dataflows. Deze informatie kun je zowel bekijken via een grafische interface als delen via allerlei kanalen met zowel technische als niet technische gebruikers.

Niet gestructureerde code

De unieke kracht van de tools van MANTA is dat ze naast informatie uit gestructureerde databronnen ook metadata kunnen ontginnen uit diverse vormen van niet gestructureerde programmacode zoals SQL, Java, SAS en Cobol scripts. MANTA kan deze code ‘parsen’ en structureren tot een relevante set van metadata die aangeeft hoe de data door de code verwerkt wordt, welke transformaties worden uitgevoerd en waar afhankelijkheden bestaan met andere entiteiten.

Service partner

Credon is Service Partner van MANTA en helpt jouw organisatie om de de tools van MANTA op een juiste manier in te zetten. Met aandacht voor technologie, mensen én processen. In verschillende sectoren hebben wij daar een zeer grote ervaring in opgebouwd.

“Bij de migratie van SAS naar SQL Server Integration Services, hebben we met de inzet van MANTA 400 mandagen werk bespaard!”

Meer weten?

Bert Lenders Senior Consultant

Verder praten?

Tom Vandoorne General Manager

Onze andere technologie partners