Implementatie

Duidelijke stappen, snel resultaat

Credon implementeert dataplatformen, datamanagement oplossingen en analytics toepassingen. Van A tot Z. Met aandacht voor mensen, processen én technologie. En met kennis van data-architectuur, datamanagement, analyse, visualisatie en data science. We hanteren altijd een zeer pragmatische aanpak, om zo snel mogelijk jouw uitdagingen te vertalen naar concrete oplossingen en resultaten.

Waar wil je naartoe?

Dankzij onze jarenlange ervaring weten we dat mensen pas écht weten wat ze nodig hebben, als je ze laat zien wat er mogelijk is. Daarom is onze aanpak erop gericht om zo snel mogelijk naar een oplossing toe te werken. In kleine stappen ontwikkelen we jouw dataplatform en alle bijbehorende datamanagement en analytics toepassingen. Zo maken we een project behapbaar en dat maakt het eenvoudiger om te valideren of we op de juiste route zitten of dat we moeten bijsturen.

Iteratief proces

Hoe ziet dat eruit in de praktijk? Implementatie van een dataplatform is dus geen ‘big bang’, maar een iteratief proces. Daarbij doorlopen we samen in overzichtelijke sprints een aantal vaste stappen, om tot het beste resultaat te komen in een zo kort mogelijke tijd.

We bepalen eerst wat je wilt bereiken en wat daarvoor nodig is. Daarna bepalen we de bouwstenen voor de implementatie – mensen, processen, tools en data – en starten we met het realiseren van de oplossing. Als we iets hebben ontwikkeld, valideren we dat bij de eindgebruikers. Werkt het zoals we het hadden bedacht? Waar lopen gebruikers tegenaan? Hoe kunnen we dat oplossen?

In iedere stap realiseren we een deel van je dataplatform, inclusief de analyse en visualisatie toepassingen. Het is echter belangrijk om grote onderwerpen als data governance en datakwaliteit ook iteratief te implementeren. Door bij elke use case delen van je beleid te realiseren, te leren van de werking ervan en de uitkomst toe te passen op volgende use cases.

Project methodologie

Onze project management methodologie is gebaseerd op PMBOK en legt veel nadruk op een open en transparante communicatie. Realisatie van oplossingen doen we altijd volgens een agile werkwijze, met korte sprints die direct tot meetbare resultaten leiden. Daarnaast werken we altijd op basis van de best practices die we opdoen in onze projecten, waardoor we vooraf kunnen adviseren wat wel en wat niet werkt.

Communicatie = key

Onze experts nemen je stap voor stap mee in dit proces. Ze zijn niet alleen handig met technologie, maar beschikken ook over de vaardigheden om je uitdagingen helder te krijgen en je eindgebruikers te doorgronden. In overleg werken zij de juiste configuratie uit zodat je na de implementatie een oplossing tot je beschikking hebt die aan alle verwachtingen voldoet. Dat doen we door goed te luisteren, mee te denken, ons te verdiepen in je processen en te adviseren.

De Credon aanpak
De agile implementatie aanpak van Credon

Samenwerken

Samenwerken en kennisoverdracht zit in onze genen. We zijn altijd volkomen transparant in hoe we werken en besteden veel aandacht aan documentatie. Op die manier dragen we onze kennis over aan jouw organisatie, zowel over de technische als de bedrijfsmatige aspecten van het project. Daarnaast kunnen we al je medewerkers trainen in het gebruik van de oplossingen die we implementeren.

Als we samen tevreden zijn met het resultaat, leveren we (een deel van) de oplossing op. Daarna evalueren we het traject en kijken we hoe we verder kunnen verbeteren. Afhankelijk van de situatie pakken we daarna de volgende stap op. Zo creëren we stapsgewijs een oplossing die past bij jouw organisatie.

Meer over onze aanpak?

Jo Buyl Business Delivery Manager

Je project bespreken?

Tom Vandoorne General Manager

Credon_eBook_BecomingDataDriven_cover1

E-book ‘Becoming data-driven’

Veel mensen associëren de term ‘dataplatform’ vooral met technologie, maar het gaat om veel meer. Dit e-book helpt je om een geïntegreerde aanpak te ontwikkelen waarin mensen, processen én technologie gebalanceerd aan bod komen.