Data-architectuur

Ontworpen voor groei en evolutie

Bouwblokken

Credon helpt je met het ontwerpen van een data-architectuur die zorgt voor flexibiliteit, stabiliteit, veiligheid en performantie. Een data-architectuur definieert de bouwblokken en de samenhang ertussen die nodig zijn om data op te slaan, te beheren en te analyseren. De architectuur moet flexibel zijn en meegroeien met de evolutie van technologie en van het datagebruik in je organisatie.

Architectuur eigenschappen

De consultants van Credon helpen je bij het ontwerpen van een data-architectuur die voldoet aan de volgende criteria:

  • Modulair: een modulaire architectuur is schaalbaar, kan eenvoudig worden geïntegreerd en maakt hergebruik van data mogelijk.
  • Abstract: een abstracte architectuur is onafhankelijk van technologie en infrastructuur, wat het eenvoudig maakt om te migreren naar de cloud.
  • Integrerend: een geïntegreerde architectuur zorgt ervoor dat data binnen en tussen componenten kan worden uitgewisseld.
  • Uitbreidbaar: een uitbreidbare architectuur maakt het eenvoudig om nieuwe mogelijkheden toe te voegen.

Een data-architectuur die aan deze criteria voldoet, is flexibel en kan meegroeien met de evolutie van technologie én van het datagebruik in je organisatie.

Lees meer in het E-book ‘Becoming data-driven’:

Become data-driven!

Ebook becoming data-driven

Ontwikkel een geïntegreerde data-aanpak waarin mensen, processen én technologie gebalanceerd aan bod komen.

Mockup Data-architectuur

Onze aanpak

Data-architectuur helpt gebruikers om de strategische doelen van hun organisatie te bereiken. Een goede data-architectuur zorgt ervoor dat dataconsumenten snel en veilig toegang hebben tot de juiste informatie. Met ons dataplatform framework identificeren we de belangrijkste behoeften van een organisatie en vertalen we data naar de benodigde functionaliteit.

Onze consultants hebben ervaring met het ontwerpen van flexibele data architectuur voor grote organisaties in diverse branches. We zijn gecertificeerde partners van Microsoft, Informatica, Manta en Qlik voor zowel on-premise, cloud en hybride infrastructuren.

Meer weten?

Bert Lenders Senior Consultant

Meer weten?

Jo Buyl Business Delivery Manager