Happy 2024!

Onze toekomst is goud waard!

“Onze toekomst is goud waard” is geen holle zin, het is een belofte. Een belofte aan elkaar en aan de toekomstige generaties. Met de data die het Antikankerfonds verzamelt tijdens deze onderzoeken, verbeteren ze kankerbehandelingen. En laat net zulke warme en waardevolle dataprojecten onze cup of tea zijn! Het belang van data, in het groot en vet onderstreept, dat kan je wel zeggen.

In elke envelop vonden jullie gouden bewustzijnslintjes, het symbool van hoop in de strijd tegen kanker. Voor elke foto van jullie met deze Credon-lintjes, doneren wij €50 aan het Antikankerfonds om het verschil te maken in de onderzoeken naar prostaat- en eierstokkanker.

Jouw selfie kan een leven veranderen. Tag van 20/12/2024 tot 20/01/2024 @Credon of mail je foto naar jouw Credoncontact en maak het verschil! Je kan de foto’s binnenkort hier terugvinden.

Hoe de theorie van Darwin een nieuwe benadering heeft geïnspireerd voor de behandeling van ongeneeslijke kankers.

Het Antikankerfonds ondersteunt onderzoek naar op de patiënt afgestemde adaptieve therapieën. Historisch gezien dacht men dat ongeneeslijke patiënten continue hoge doses therapie nodig hadden om de tumor te verkleinen en de kanker onder controle te houden. Echter, door de ontwikkeling van tumoresistentie kan de tumor na verloop van tijd niet meer reageren op de behandeling. Lees er meer over en ontdek de podcast!

Adaptieve therapie bij uitgezaaide prostaatkanker

Het Antikankerfonds onderzoekt de behandelingresistentie bij uitgezaaide kanker.

In plaats van de gebruikelijke aanpak, waarbij behandeling wordt voortgezet tot ziekteprogressie, suggereren onderzoekers vroegtijdig stoppen. Dit kan overleving van gevoelige cellen mogelijk maken, die vervolgens kunnen concurreren met resistente cellen, wat behandelfalen vertraagt. Lees hier alles over de studie.

Adaptieve chemotherapie voor eierstokkanker

Het Antikankerfonds onderzoekt een nieuwe, gepersonaliseerde behandeling voor terugkerende eierstokkanker na chemotherapie.

De adaptieve therapie past de behandeldosis aan de evolutie van de tumor aan, met als doel therapieresistentie te voorkomen en bijwerkingen te verminderen. Deze aanpak kan een sterk gepersonaliseerde strategie bieden voor vrouwen met ongeneeslijke eierstokkanker, waardoor mogelijk de overleving wordt verlengd en de medicatiedoses worden verlaagd. Lies hier alles over de studie.