Zorgbedrijf Antwerpen levert de beste klantervaring met een 360° klantbeeld

Zorgbedrijf Antwerpen (ZBA) is een toonaangevende Belgische zorgverlener met ruim 4.000 medewerkers die dagelijks hoogwaardige zorg op maat bieden aan meer dan 20.000 cliënten. Ze streven ernaar om een volledig klantinzicht te creëren, wat tot betere zorg leidt.

Uitdaging

De zoektocht naar een 360° klantbeeld

Zorgbedrijf Antwerpen (ZBA) streeft naar een 360° klantbeeld, maar kampt met een complex zorgaanbod dat resulteert in versnipperde processen en geen duidelijk overzicht over de klantgegevens.

“Met mijn hand op het hart kan ik nu zeggen dat we de juiste informatie tot onze beschikking hebben, om onze klanten de beste zorg en beleving te bieden. En het dataplatform helpt ons om efficiënt te werken en daarmee de bedrijfskosten te verlagen.” – Dimitri De Rooze, Directeur Data & Digitale Transformatie bij Zorgbedrijf Antwerpen

Oplossing

Eén dataplatform voor centrale klantgegevens

ZBA heeft in samenwerking met Informatica en Credon een dataplatform ontwikkeld om klantgegevens te centraliseren, documenteren en uniformeren. Hierdoor hebben ze nu één versie van de waarheid en kunnen ze klanten efficiënter bedienen.

  • Directe toegang tot klantgegevens, diensten en voorkeuren
  • Medewerkers kunnen klanten efficiënter bedienen en promoties aanbieden
  • Klanten hebben toegang tot gegevens en facturen via een webportaal
  • Betere zorgverlening door het vertrouwen op verbeterde systemen en inzichten
  • Medewerkers getraind in data-analyse
  • Financiële verbeteringen

Download de volledige case hier:

“Waar voorheen 13 procent van onze facturen terugkwam door incorrecte gegevens, hebben we dat nu teruggebracht naar slechts 0,05 procent”

Dimitri De Rooze, Directeur Data & Digitale Transformatie bij Zorgbedrijf Antwerpen

Zorgbedrijf Antwerpen blijft datagedreven

ZBA blijft datagedreven en kijkt naar de cloud voor nieuwe toepassingen. “We weten dat de toekomst van Informatica in de cloud ligt. Nieuwe use cases, zoals hierboven besproken, zetten we dan ook op in de cloud. Voor bestaande use cases, zoals Master Data Management (MDM), dat vandaag “on premise” draait, hebben we nog een migratie voor de boeg waarbij we Credon’s hulp goed kunnen gebruiken. We bekijken het echter case per case en migreren naar de cloud als het opportuun is voor ons verhaal. Gelukkig kan Credon ons volledig ontzorgen: cloud, on-premise, hybride, … hun Informatica experts begeleiden ons all the way.”

Ontdek het hele succesverhaal!

Meer weten over dit project? Download dan de volledige use case hier.