Feestelijke inzichten: AVA’s reis naar data-driven besluitvorming

AVA, een toonaangevend bedrijf in papierproducten en feestaccessoires met meer dan 50 vestigingen in België & Luxemburg, stond voor de uitdaging om overweldigende datastromen van verkoop, logistiek en financiën te beheren. Met een focus op dagelijkse analyses van elk ontvangstbewijs, was het essentieel om snel inzicht te krijgen en concrete acties te ondernemen.

Uitdaging

Overweldigende datastromen: AVA’s strijd met real-time analyses

De enorme hoeveelheid gegevens uit de winkels, inclusief logistiek en financiële cijfers, vormden een uitdaging voor AVA. Traditionele analyses via Excel bleken niet efficiënt, gezien de complexiteit van formules en hoeveelheid aan data. Wat resulteerde in beperkte inzichten en moeite om concrete acties te ondernemen.

Oplossing

QlikView redt de dag: Hoe AVA snelle, gedetailleerde analyses mogelijk maakt

In de zoektocht naar een geschikte Business Intelligence tool koos AVA voor QlikView. Deze keuze bleek essentieel voor snellere en meer gedetailleerde analyses, mede dankzij interfaces met andere systemen zoals AS400 en kassa- en boekhoudpakketten. De implementatie van QlikView bood pragmatische dashboards, waardoor elk team snel inzicht kreeg in de resultaten zonder afhankelijk te zijn van de IT-afdeling.

Bekijk de volledige case hier!

 

“Ze hadden een pragmatische opzet, waardoor de teams zich snel een beeld konden vormen van de resultaten. Dat is echt een must als je dagelijks gegevens analyseert.”

Koen Van Weddingen, Director

Vooruitblikken met zekerheid: AVA’s toekomst in de wereld van business intelligence

Dankzij de nieuwe Business Intelligence tool kan AVA de overweldigende datastromen efficiënt beheren en dagelijkse analyses uitvoeren. De toekomst ziet er veelbelovend uit, met key users binnen elke afdeling die trainingen hebben gevolgd en dashboards hebben ontwikkeld in samenwerking met Credon. Deze aanpak garandeert dat AVA in staat is om proactief beslissingen te nemen op basis van actuele gegevens, waardoor het bedrijf zich blijft ontwikkelen en aanpassen aan de marktvraag.

Ontdek het volledige succesverhaal van AVA!

Meer weten over dit project? Download dan de volledige use case hier.