Veritas: snelle, schaalbare oplossing voor KPI-analyse

Veritas, een eeuwenoude creatieve winkelketen met 120 winkels, staat bekend om haar mode en focus op internationale expansie. Ontdek hoe Veritas met een innovatieve benadering van KPI-analyse de uitdagingen van groei en digitalisering heeft overwonnen.

Uitdaging

Van groei naar overbelasting: De data-uitdagingen van Veritas

Met de explosieve groei van het bedrijf en de digitalisering werd het zelfgebouwde data warehouse van Veritas, met 40.000 SKU’s, ontoereikend. De behoefte aan een schaalbare oplossing voor gegevensanalyse en rapportage was essentieel, vooral in een sector waar marges cruciaal zijn.

Oplossing

QlikView: De sleutel tot snelle en schaalbare KPI-analyse

QlikView werd gekozen als de oplossing vanwege zijn snelheid, schaalbaarheid en visueel aantrekkelijke rapporten. Het werd opgezet in verticale pijlers per afdeling in de cloud, waardoor elke afdeling nu toegang heeft tot gedetailleerde operationele gegevens. Het stelt Veritas vandaag in staat om operationele KPI’s te analyseren voor aankoop, voorraadbeheer, boekhouding en HR, evenals het genereren en online presenteren van PDF’s.

Bekijk de volledige case hier!

“Onze IT-afdeling was vooral overtuigd door de snelheid en schaalbaarheid van de tool.”

Johan De Witte, IT-manager

Naar nieuwe hoogten: Veritas’ toekomst met geoptimaliseerde KPI’s

Veritas heeft nu een gestroomlijnde analyse van bedrijfsgerelateerde KPI’s op geaggregeerd niveau, waardoor het management een holistisch inzicht heeft dat afdelingsoverschrijdend is. Medewerkers zijn in staat om snel in- en uit te zoomen, waardoor de efficiëntie verhoogd wordt. De zelfstandigheid van teams is bevorderd, met intensieve hulp van Credon, waardoor Veritas niet langer afhankelijk is van derden voor bedrijfskritische informatie.


“Credon heeft ons intensief geholpen om zelfstandig te werken binnen Qlik. De KPI’s die wij analyseren bevatten bedrijfskritische informatie. Daarom wilden we niet afhankelijk blijven van derden.” – ICT Manager Johan De Witte

Ontdek het volledige succesverhaal van Veritas!

Meer weten over dit project? Download dan de volledige use case hier.