Recor Group: van een black box naar een transparant en proactief bedrijf

Recor werd 65 jaar geleden opgericht als fabrikant en verkoper van kwaliteitsmatrassen. Tegenwoordig zijn ze uitgegroeid tot een belangrijke speler op de internationale meubelmarkt. Met 750 medewerkers, gevestigd in België, Hongarije en Slowakije, was data verspreid opgeslagen en groeide het datavolume snel. Tijd voor verandering! Dus begonnen Recor haar BI-reis met Credon. Samen en stap voor stap werden de ruwe data van Recor omgezet in analyse-klare gegevens en, nog belangrijker, in cruciale inzichten.

Gegevensintegratie en -visualisatie is de sleutel

“In een eenvoudige Proof of Concept bewees Credon dat zij de juiste partner voor ons waren. In slechts enkele dagen beantwoordden ze al onze vragen en hadden we verbluffende resultaten”, zegt IT-manager Kris Verhulst. “Nu hebben we een geweldige verzameling uitgebreide dashboards, waarin we gemakkelijk kunnen doorklikken naar andere applicaties. Bovendien worden dataselecties opgeslagen en tonen ze gemakkelijk waardevolle visualisaties die veranderingen en trends belichten. De grote hoeveelheid gegevens is immers alleen bruikbaar als ze worden omgezet in iets wat de eindgebruiker begrijpt. Onze nieuwe dashboards doen dat perfect.”

Vandaag de dag is Qlik Sense geïntegreerd in verschillende afdelingen. Alle entiteiten van Recor, met data verspreid over verschillende landen, zijn succesvol met elkaar verbonden en gevisualiseerd. De implementatie bracht een compleet en overtuigend dataverhaal aan het licht dat resulteerde in een sterkere samenwerking tussen alle bedrijfsonderdelen. De enorme hoeveelheid data onthulden plotseling hun waardevolle inzichten.

Interne en externe activa

Project Manager & Controller, Charles Corthouts, bevestigt dat het werk van Credon veel voordelen met zich meebrengt. “Onze nieuwe dashboards geven ons waardevolle inzichten in onze verkoop, logistiek, productie en kwaliteitsafdeling.

Dit geeft ons een beter inzicht in de externe markten en interne problemen waardoor we veel sneller kunnen reageren op nieuwe trends en veranderingen.” Recor heeft momenteel ongeveer 50 Qlik Sense gebruikers, maar de resultaten en rapporten worden door de hele organisatie gedeeld. Rapporten en dashboards worden verspreid en dagelijks geraadpleegd. Iedereen gebruikt ze om zijn dagelijkse routines en taken te verbeteren.

“Gegevens zijn alleen bruikbaar als ze worden omgezet in iets wat de gebruiker begrijpt.”

IT-manager Kris Verhulst

Algehele tevredenheid

“Alle medewerkers zijn enthousiast over deze nieuwe ontwikkeling. We zijn geëvolueerd van een black box naar waardevolle inzichten en begrijpelijke visualisaties”, aldus Charles Corthouts. “We zijn zeer tevreden over het werk van Credon. De BI-kennis en ervaring die zij meebrengen heeft de Recor Group echt verder gebracht. We zijn uitgegroeid tot een transparant en proactief bedrijf.”

Technologieën

Alhoewel mensen en processen de belangrijkste succesfactor zijn voor een datagedreven organisatie, speelt de keuze van de juiste technologie een voorname rol. Door onze jarenlange ervaring met toonaangevende technologieën helpen we je de juiste keuze te maken voor jouw organisatie.

Credon_eBook_BecomingDataDriven_cover1

E-book ‘Becoming data-driven’

Veel mensen associëren de term ‘dataplatform’ vooral met technologie, maar het gaat om veel meer. Dit e-book helpt je om een geintegreerde aanpak te ontwikkelen waarin mensen, processen én technologie gebalanceerd aan bod komen.