Recor Group: van een black box naar een transparant en proactief bedrijf

Recor, 65 jaar geleden opgericht als matrassenfabrikant, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande speler in de internationale meubelmarkt met 750 medewerkers in België, Hongarije en Slowakije. Met verspreide dataopslag en snel groeiende datavolumes werd het tijd voor verandering. In samenwerking met Credon startte Recor haar Business Intelligence reis om ruwe data om te zetten in analyse-klare gegevens om cruciale inzichten te verkrijgen.

Uitdaging

Het overwinnen van datafragmentatie en -volume

De uitdaging voor Recor lag in het beheren van verspreide data en het effectief verwerken van snel groeiende datavolumes. Met 750 medewerkers verspreid over meerdere locaties, was een gestructureerde aanpak noodzakelijk om de juiste waardevolle inzichten te ontsluiten.

Oplossing

Credon’s gegevensintegratie en -visualisatie

In een snelle Proof of Concept bewees Credon zich als de juiste partner. IT-manager Kris Verhulst benadrukt de kracht van gegevensintegratie en -visualisatie met Qlik Sense. De implementatie resulteerde in uitgebreide dashboards die de verschillende entiteiten van Recor met elkaar verbonden, waardoor een overtuigend dataverhaal ontstond. Hierdoor werden veranderingen en trends helder belicht.

Bekijk de volledige case hier!

“Gegevens zijn alleen bruikbaar als ze worden omgezet in iets wat de gebruiker begrijpt.”

Kris Verhulst, IT-manager

Een transparant en proactief Recor Group

Recor heeft niet alleen datafragmentatie overwonnen, maar is ook getransformeerd van een ‘black box’ naar een bedrijf met inzichten en begrijpelijke visualisaties. De implementatie van BI heeft geleid tot een sterkere samenwerking tussen afdelingen, snellere reactietijden op trends en een algehele tevredenheid onder medewerkers.

In de woorden van Project Manager & Controller, Charles Corthouts: “We zijn uitgegroeid tot een transparant en proactief bedrijf dankzij het werk van Credon. Hun BI-kennis en ervaring hebben de Recor Group echt verder gebracht.”

Ontdek het volledige succesverhaal van Recor Group!

Meer weten over dit project? Download dan de volledige use case hier.