Van Oirschot: medewerkers stellen nieuwe vragen en analyseren de antwoorden

Van Oirschot levert al meer dan vijftig jaar verwarmings- en installatiemateriaal aan professionele installateurs. In totaal werken er 90 mensen voor dit Belgische familiebedrijf.

Nieuwe vragen en analyse van de antwoorden

Familiebedrijf Van Oirschot levert al meer dan vijftig jaar verwarmings- en installatiemateriaal aan professionele installateurs. In totaal werken er 90 mensen voor deze groothandel. “Net als andere sectoren hebben we te maken met toenemende concurrentie, ketenintegratie en druk op de kosten”, zegt CEO Sven Machielsen. “Klanten verwachten flexibiliteit, langere openingstijden en geautomatiseerde bestelprocessen.”

Verkoopapplicatie

Deze verwachtingen maken IT tot een belangrijke pijler voor de groei van Van Oirschot. Toen het bedrijf in 2006 een nieuw distributiecentrum bouwde, werd dat meteen volledig geautomatiseerd. Kort daarna volgde een tweede automatiseringsoperatie. Maar een consistente rapportering bleef een probleem. Op een beurs kwam Van Oirschot in contact met Credon. “Eerst hebben we samen met Credon een verkoopapplicatie gebouwd. Onze verkopers kunnen op hun iPad het hele verkoopproces volgen: van facturatiegegevens tot openstaande orders, van marges tot snelle of trage product(en).”

De klanttevredenheid neemt toe

Inmiddels werkt Van Oirschot met 8 applicaties. Verkoop, inkoop, logistiek, financiën & cashflow, beheer en voorraad(mutaties): in al deze processen speelt QlikView een centrale rol, legt Sven Machielsen uit.

“Niet alleen kunnen we gegevens sneller interpreteren, maar medewerkers worden ook uitgenodigd om nieuwe vragen te stellen en de mogelijke antwoorden te analyseren. “Dankzij de analyses en rapporten kunnen we sneller bijsturen, bijvoorbeeld door meer aandacht te besteden aan producten met hogere marges. Ook de klanttevredenheid neemt toe omdat we problemen per klant sneller opsporen.”

De klanttevredenheid neemt toe omdat we problemen per klant sneller opsporen.

CEO Sven Machielsen

Qlikview groeit samen met Van Oirschot, en vice versa

Nieuwe toepassingen zitten nu in de pijplijn, laat Sven Machielsen weten. “Qlikview zal meegroeien met Van Oirschot en andersom. We maken verbeteringen binnen de organisatie direct inzichtelijk. Maar met Qlikview kunnen we ook veranderingen doorvoeren op gebieden waarvan we niet eens wisten dat er ruimte voor verbetering was.”

Technologieën

Alhoewel mensen en processen de belangrijkste succesfactor zijn voor een datagedreven organisatie, speelt de keuze van de juiste technologie een voorname rol. Door onze jarenlange ervaring met toonaangevende technologieën helpen we je de juiste keuze te maken voor jouw organisatie.

Credon_eBook_BecomingDataDriven_cover1

E-book ‘Becoming data-driven’

Veel mensen associëren de term ‘dataplatform’ vooral met technologie, maar het gaat om veel meer. Dit e-book helpt je om een geintegreerde aanpak te ontwikkelen waarin mensen, processen én technologie gebalanceerd aan bod komen.