Case Van Oirschot

Van Oirschot: vijftig jaar experts in verwarming en installatiemateriaal

Van Oirschot, een Belgisch familiebedrijf met meer dan vijftig jaar ervaring in de levering van verwarmings- en installatiemateriaal, stond voor de uitdagingen van toenemende concurrentie, ketenintegratie en kostenbeheersing. Met 90 medewerkers streven ze naar flexibiliteit, langere openingstijden en geautomatiseerde bestelprocessen om aan de verwachtingen van klanten te voldoen.

Uitdaging

IT-revolutie voor consistente rapportering bij Van Oirschot

De groei van Van Oirschot wordt ondersteund door IT, maar ondanks eerdere automatiseringsoperaties bleef consistente rapportering een struikelblok. De noodzaak om snel te reageren op marktveranderingen en klantbehoeften was essentieel voor het bedrijf.

Oplossing

QlikView in actie: Geïntegreerde automatisering bij Van Oirschot

In 2006 ontmoette Van Oirschot Credon op een beurs, wat leidde tot de ontwikkeling van een verkoopapplicatie. Met in totaal acht applicaties, waaronder QlikView, heeft het bedrijf nu een geïntegreerd systeem voor verkoop, inkoop, logistiek, financiën & cashflow, beheer en voorraadmutaties. De QlikView-applicatie stelt medewerkers in staat om het verkoopproces te volgen, van facturatiegegevens tot openstaande orders en nieuwe vragen te stellen die de basis vormen voor diepgaande analyses.

Bekijk de volledige case hier!

“De klanttevredenheid neemt toe omdat we problemen per klant sneller opsporen.”

Sven Machielsen, CEO

Duurzame groei en efficiëntie: QlikView en Van Oirschot in symbiose

QlikView evolueert parallel met Van Oirschot, waardoor direct inzicht ontstaat voor snellere aanpassingen. Nieuwe toepassingen worden ontwikkeld om onontdekte verbeteringsruimtes aan te pakken, wat niet alleen de efficiëntie verhoogt maar ook bijdraagt aan verhoogde klanttevredenheid door snelle probleemopsporing. CEO Sven Machielsen onderstreept de symbiotische groei van Van Oirschot en QlikView.

Ontdek het volledige succesverhaal van Van Oirschot!

Meer weten over dit project? Download dan de volledige use case hier.