Metalen Galler: van dagelijkse rapportages tot real-time gegevens voor het inkoopteam

Metalen Galler verkoopt bevestigingsmiddelen en stalen constructiebeslag voor de industrie. Nutsbedrijven bedrijven zijn grote klanten, maar ook havenbedrijven doen graag een beroep op dit bedrijf uit Antwerpen.

Duidelijker overzicht van het aankoopproces

Metalen Galler was vooral op zoek naar een oplossing om het hele inkoopproces beter in kaart te brengen. Het voorheen door het bedrijf gebruikte systeem bood onvoldoende inzichten, die bovendien meestal te laat kwamen. Om sneller te kunnen reageren, had Metalen Galler real-time gegevens nodig. Een dagelijkse rapportage per e-mail volstond niet meer.

Zo kwam Metalen Galler terecht bij QlikSense en Nprinting, twee Qlik-producten van Credon. “Met Qlik kunnen we nu met één druk op de knop rapportages maken met de meest relevante gegevens”, vertelt Roeland van Nunen, inkoopmanager bij Metalen Galler. “We krijgen veel sneller de juiste inzichten. Ons inkoopteam is minder tijd kwijt aan het analyseren van resultaten en kan waar nodig processen aanpassen.”

Interactie om Qlik te implementeren

Voor de implementatie van Qlik kreeg Metalen Galler een trainee van Credon toegewezen, die één dag per week op de werkvloer kwam, maar ook op andere dagen goed bereikbaar was. Deze interactie zorgde ervoor dat Qlik sneller werd geïmplementeerd, afgestemd op de specifieke behoeften van Metalen Galler. “Credon deed echt moeite om onze noden en wensen te zien en te begrijpen”, zegt Yves Vandecraen, IT manager.

“De trainee paste zich aan ons tempo aan en gebruikte zijn creativiteit om ons te helpen nieuwe oplossingen te vinden. Hij introduceerde zijn eigen ideeën en voegde nieuwe functionaliteiten toe. We integreerden Qlik stap voor stap in het bedrijf. Wanneer er vragen of problemen zich voordeden, vertrouwden we onmiddellijk op Credon’s uitgebreide kennis.”

“We kunnen nu rapporten maken met de meest relevante gegevens met een druk
van een knop.”

Roeland van Nunen, Purchase Manager

Impact in organisatie groeit

Metalen Galler wil Qlik nu ook uitbreiden naar andere teams. De logistieke afdeling ontvangt al regelmatig rapportages. “De impact in de hele organisatie groeit. Medewerkers zijn echt enthousiast. Geen interpretaties meer, iedereen heeft het over dezelfde gegevens en dezelfde cijfers.”

Technologieën

Alhoewel mensen en processen de belangrijkste succesfactor zijn voor een datagedreven organisatie, speelt de keuze van de juiste technologie een voorname rol. Door onze jarenlange ervaring met toonaangevende technologieën helpen we je de juiste keuze te maken voor jouw organisatie.

Credon_eBook_BecomingDataDriven_cover1

E-book ‘Becoming data-driven’

Veel mensen associëren de term ‘dataplatform’ vooral met technologie, maar het gaat om veel meer. Dit e-book helpt je om een geintegreerde aanpak te ontwikkelen waarin mensen, processen én technologie gebalanceerd aan bod komen.